A legjobb megoldás, ha nem akarod, hogy meghűljenek az ügyfeleid

Ha testmozgásról van szó, természetesen megizzad az ember. Ha pedig meg van izzadva, sokkal könnyebben megfázik. Ezt én teljesen elfelejtettem, amikor egy bérház pincéjében kialakítottam két kis termet, ahol különböző edzéseket tartok. Úgyhogy elég sok problémát okozott a hideg. Pedig volt fűtés, de valahogy semmit sem ért. A falak úgy nyelték el a meleget, mintha ott sem lettek volna, mintha nem is a föld alatt lenne a két terem, hanem szabad ég alatt. Ráadásul nedves is volt a levegő, folyamatosan szellőztetni kellett volna. Persze egy minimálisat mindig kell két edzés között, de akkor mindig fagyosan indul a következő óra.

Nyáron pedig fordítva! Az ember azt hinné, hogy egy pince nyáron hűvös és kelleme. Hát ez nem az. A piciny ablakokon, amik a járdára nyílnak délelőtt 11-től körülbelül délután 4-ig besüt a nap. Igazán rothasztó tud lenni. Egy évig csináltam ilyen rettenetes körülmények között az edzéseket, de lassan azt vettem észre, hogy alig marad érdeklődő. A barátaim jártak még hozzám, de sokszor ők is elmondták, hogy nem jó egy így: télen nagyon fáznak, nyáron melegük van. Egészségtelen. Úgyhogy egy nap, edzés után beültünk egy bisztróba és elkezdtünk tanakodni, hogy hogyan tudnánk megoldani a gondomat. A megoldással végül egyik barátnőm párja állt elő, aki később csatlakozott hozzánk és most hallott először a gondomról.

Fűtés inverteres klímával! Soha nem is hallottam még róla, hogy ilyesmi létezik, de tényleg úgy tűnt, hogy ez lesz a megoldás. Ajánlott is egy konkrét oldalt, ahonnan vásárolni tudok klímafelszerelést. A vásárlásba pedig az is beletartozik, hogy kihozzák és beszerelik a készülékeket. Ez tökéletes megoldás, hiszen nem nagyon ismerek szerelőket, akik ilyesmivel foglalkoznak és idegenekben nehezen bízom meg. Persze, tudom, hogy ők is idegenek, de nekik ez a szakmájuk, így már nyugodtabb tudok lenni. Ráadásul garancia is van a készülékekhez, és ugyanezeket az embereket tudom majd visszahívni a karbantartáshoz is, ami elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy jól működjenek a klímafelszerelések.

Na de miről is beszélek? Az inverteres klíma egyaránt jó fűtésre és hűtésre is. Vannak olyanok, amelyekkel teljesen be lehet fűteni a teret és olyanok is, amelyek csak fűtéskiegészítésre alkalmasak. Nekem az utóbbira volt szükségem, mégpedig három darabra: egyre a recepcióhoz és az öltözőkhöz, és még kettőre a két teremben. Télen természetesen a fűtést egészítik ki, nyáron pedig mint klíma működnek. Mivel ezek már folyamatosan működő gépek, ezért sokkal kevesebbet fogyasztanak, mivel szinte soha nem működnek 100%-os bevetéssel. Egyébként pedig a levegőt is tisztítják, ami egy nedves pincében szintén nagy előny.

Szóval most már fél éve használom a gépeket, ebből volt még egy kis augusztus is, úgyhogy tudom, hogy klímaként is remekül működnek, de fűtéskiegészítőként is eleget használtam már ahhoz, hogy tudjam, hogy nagyon megbízható gépek. Egyébként nem klímaként, sem fűtésként nem nagyon zavarják az embereket edzés közben, mert mivel állandóan működnek és folyamatosan alakítják a hőmérsékletet, így nem fújnak olyan veszett hideg vagy meleg levegőt. De ha valaki kényesebb épp panaszkodik rá, akkor ott a kezemben a távirányító és azonnal le tudom húzni a gép működésének intenzitását. És ha hiszitek, ha nem, amióta használom őket, egész szépen állandósultak a létszámok az edzésekre, nem vesztek már el olyan sok személyt, mint az első évben. Örülök, hogy a barátaim őszinték voltak hozzám, elmondták, hogy mi a gondjuk és segítettek megoldani!