A logikai játékok a gondolkodás fejlesztésének legjobb eszközei

Már olvashattátok a blogon, hogy mennyire is fontos a megfelelő, rendszeres testmozgás az egészségünk megőrzésének céljából. De nem szabad azt hinnünk, hogy elég ennyi. Ha idősekről, ha gyerekekről van is szó, figyelnünk kell arra is, hogy ne csak testileg, hanem szellemileg is frissek legyenek.

A logikai játékok haszna

Nem csak gyerekek, de idősek esetében is fontos, hogy rendszeresen foglalkozzunk a mentális képességeikkel. A gyerekek esetében azért, hogy fejlődjön a logikájuk, az idősek esetében pedig azért, hogy sokkal kisebb eséllyel alakuljon ki náluk a demencia és még sokáig megőrizzék a memóriájuk frissességét.

A logikai fejlesztésre a legjobb alternatívát a logikai játékok nyújtják. Nehéz jó logikai játékot találni, olyat, ami valóban fejleszti a gyerekek logikáját, és nem is túl nehezek. Fontos szem előtt tartanunk, hogy meglegyen a gyermeknek a sikerélménye. Hiszen, ha soha nem nyer a játékban, akkor nem is akar majd többet játszani vele. Egy jó logikai játék nem lehet sem túl könnyű, sem túl egyszerű.

Nem olyan könnyű megtalálni a logikai játékok közül a megfelelőt. Vannak olyan játékok, amik például építősek, ezek a térlátást fejlesztik, vannak, amik a matematikai tudást és a logikát képezik, vannak, amiket pedig csak az eszünk használatával lehet megoldani.

Honnan vásároljunk?

Én leginkább interneten szeretek játékokat vásárolni, mert ott sokkal nagyobb a kínálat, logikai játékok esetén is, mint a hagyományos boltokban. Van egy kedven webáruházam, a jatekwebshop.eu, amely nem csak logikai, hanem egyéb játékok kapcsán is elképesztően nagy választékkal rendelkezik. Ennyiből már igazán lehet megfelelő logikai játékokat választani. Én általában minden gyereknek ilyen típusú játékot veszek, mert úgy vagyok vele, hogy ezeket kevésbé unja meg, mint egy autót, és sokkal hasznosabbak is a gondolkodásmódjának a fejélesztésére.

Nem vagyok annak a híve, hogy okostelefonon kell nevelni a gyereket, ahelyett, hogy a telefonon játszana, sokkal inkább ilyen játékokat veszek nekik, amikben igazi kihívásra lelnek. Néha feladják, de aztán mindig újra és újra nekifutnak, hogy végezzenek vele.

A jatekwebshopon lehet szűrni életkorra, így biztos, hogy ne veszek túl nehéz játékot egyik gyereknek sem. Illetve a lányok és a fiúk gondolkodása egy kicsit más, kicsit eltérő, így nemek szerint is ki tudom keresni a legmegfelelőbb játékot, ráadásul mindezt úgy, hogy fel sem kell kelnem a székemből, online el tudom intézni az egészet, és olcsón, egy bizonyos összeg felett pedig ingyen ki is szállítják nekem az amúgy nagyon jó árban levő és minden alkalommal hibátlan játékokat.

Azoknak, akik logikai játékok vásárlásán törik a fejüket, csak ajánlani tudom ezt az oldalt, mert biztos, hogy ilyen hatalmas kínálatban megtalálják a megfelelőt. és nem csak logikai, hanem rengeteg más játék is van náluk, kirakósok, építős játékok, babák, autók, minden, ami csak létezik. Ha a gyermekünk pedig kifejezetten egy mesét, vagy mesefigurát szeret, akkor azt is ki tudjuk választani, hogy az azzal kapcsolatos játékokat adja ki a rendszer.

Nagyon jól szerkesztett webshop, egyszerű a kezelése, és ami nagyon fontos, hogy nagyon átlátható az egész. Bárki könnyedén tudja kezelni, és nem lesz elveszve a sok funkció és adat között, mint néhány másik, túlzsúfolt webshop esetében.

Szóval, kisgyerekeknek és idősebbeknek is ajánlom, hogy ajándékba, vagy csak úgy simán, vásároljunk logikai játékokat, mert játszva sokkal könnyebben tanul az ember.