A munka utáni konditerem nem csak a testet, de tudástárunkat is frissíti!

Barátnőm heti háromszor munka után konditerembe jár. Úgy gondolja, hogy az ép, friss elméhez, ugyan ilyen fizikai kondíció is szükséges, és mivel ülő munkát végez, igényli az aktívabb testmozgást. A spinningebe találta meg kiteljesedését, ez a mozgásforma az, ami a legjobban szeret űzni, mert erősen azokat az izmokat veszi igénybe, amiket az ülőmunka végett nincsenek használva. Amióta elkezdett járni az edzésekre, sokkal felszabadultabb, mosolygósabb, egyszerűen tényleg látszik rajta, hogy feltölti őt a mozgás energiával! Elég sok kismama jár az edzésekre, mivel egy elég családbarát lakóparkban lakunk és összegyűjti a fiatal anyukákat, akiknek gyerek mellett, rosszabb esetben munka mellett is csak ennyi kikapcsolódásuk maradt. Viszont állítása szerint, olyan pletykálkodások mennek, hogy mindenkiről tud mindent, és ha majd babaprojektbe kezdünk, fel lesz készülve, hogy mit, honnan kell beszerezni, mert nem is olyan egyszerű minden szükséges babaholmit beszerezni, mint ahogy azt elsőre gondolná az ember.

Amin nagyot csodálkoztam, azok a mai modern babakocsik, köztük is a Kunert Lavado márka. Elmesélte miket hallott róla, én meg csak döbbenten álltam, hogy ilyen babaverda technológiák már léteznek… Alapból már onnan kíváncsi voltam a dologra, amikor elhangzott a többfunkciós kifejezés. Hogy lehet egy babakocsi több funkciós? Nem csak gyerek szállítására alkalmas, vagy, hogy kell ezt elképzelni?! Értetlenül és kíváncsian vártam a magyarázatot. A sokoldalúság a magyarázat, mert egészen csecsemőkortól, 2-3 éves korig lehet használni, igény szerint, és egyszerűen lehet felszerelni a különböző hordozókat rá, ezért az egyszerű cserélhetőség miatt, és a pihe könnyű alumínium váz miatt nagymértékben nő a baba mobilitása. A rugós rendszere olyan jól ki van alakítva, hogy a benne alvó gyerek, göröngyös útszakaszon se ébredjen meg. A kunert  babakocsi modellek biztos a családban maradnak, ezért érdemes ebbe a márkába fektetni a bizalmat, mert több generáció is felnőhet, ezekben a remek babaverdákban! Sokan drágának tartják, bár a pénzedért olyan minőséget kapsz, amiben biztosan nem fog csalódni senki.

Döbbenten hallgattam, milyen luxus dolgok vannak már beszerelve a babakocsikba, hisz érthető, a babának a legjobbat! Érthető, hogy mindenki a legjobbat szeretné adni szülőként és mindenből a minőséget próbálja megvásárolni, mert a rossz, tucat, hamis termékek, előfordul, hogy csak a gyermek egészségét, vagy épségét.

Emlékszem, amikor engem tologatott anyám, én mindig kiestem a kocsiból, mert annyira kíváncsi voltam mindenre, hiába biztosított be édesanyám, sikerült megoldanom, hogy elhagyjam a szerkezetet és inkább a világ felfedezésével törődjek. Ezekből a modern babakocsikból, már biztos nem tudnék megszökni, vagy ki tudja… A mostani baba biztos nem akar majd elhagyni, hiszen, a világ néha ott van a kezükben, amikor a szülő odaadja a telefonját és hagyja, hogy felfedezze. Mondjuk ezzel sem értek teljesen egyet, mert ez akkora csoda a gyereknek, hogy a külvilág szinte már nem is fogja érdekelni.

Összességében örülök, hogy ilyen hasznos információkat tud meg barátnőm a babakocsikról, hiszen lassan már mi is belevágunk, hogy legyen nekünk is gyerkőc, vagy gyerkőcök, szóval már bezsebeltük annak a weboldalnak a címét, ahonnan tudunk majd rendelni babverdát!