Egy kortynyi gyerekkor

Az edzés elmaradhatatlan része a napjaimnak. Még ha megcsúszok a munkával, és későn érek haza, akkor is legalább fél vagy egy órát, de megizzasztom magam. Fontos a méregtelenítés és az izmok szempontjából is. Plusz mindig is alacsony volt a vérnyomásom, de mióta tornázom napi rendszerességgel – nincs csalónap –, azóta ez is megoldódott, és sokkal frissebbnek érzem magam minden reggel, amikor felébredek, hogy elinduljak a munkahelyemre.

Ha időmből kitelik, futni is elmegyek, esetleg súlyzózni egy konditerembe, hogy valami komolyabban megerőltető tevékenységet is végezzek. A torna is hasznos, de nem elegendő mindig. Az én szervezetemnek legalábbis, mert többet igénylek, hogy másnap ne aludjak el állva a metrón.

Ilyenkor a legjobb érzés a végén meginni egy jó pohár vizet, szénsavasat. Erről mindig az az emlék idéződött fel bennem, amikor a nyári szünetben a nagyinál, leizzadva, kiszáradva a sok játéktól berohantunk a konyhájába, és megcsapoltuk a szódás palackot. Ezért határoztam el, hogy ugyanezt akarom átélni. Rákerestem, hogy hol van gázpalack eladó, és találtam egy palackokkal foglalkozó cseretelepet, akik akár kiszállítással is elhozzák neked a gázpalackot, sőt fel is töltik azt.

Így most, amikor kifülledve, csapzottan végzek az esti tornával, fekvőtámaszokkal meg miegyébbel, csak kimegyek a konyhába és megcsapolom. Egy pohárnyi gyermekkor jön abból a gázpalackból.

Azon szoktam merengeni, hogy micsoda jó, hogy van még manapság gázpalack eladóban, sőt, azt nem is gondoltam, hogy vannak cégek, akik ezt bevállalják, hogy kijönnek, és lecserélik neked.

Talán most megcáfolhatjuk ezzel a tévéből jól ismert öreges mondást, mert a régi jó dolgokból is maradt meg valami azért!