Fontos a testmozgás, erre már én is rájöttem!

Fontos a testmozgás. Mindegy, hogy mit csinálsz. Lehet az akár az edzőteremben, otthon vagy éppen mindkettő. Én egy irodában dolgozom és az elején nem igazán izgatott ez a téma, hiszen nem gondoltam volna, hogy mekkora gondom lehet abból, ha egész nap ülök az irodában és mellette nem sportolok. Van egy kolléganőm, aki végül rávett arra, hogy eljárjak vele néha edzeni. Előtte könnyebb volt, mert az egyetemen eljártam az egyetemi röplabda csapathoz, de miután lediplomáztam, utána ez megszűnt.

Észrevettem munka közben, hogy mennyire fáj a hátam, a derekam és még sorolhatnám. Akkor jött az ötlete a kolléganőmnek, hogy menjünk mostantól közösen edzeni. Nála is megvolt néha az a korszak, amikor minden nap ment edzeni, aztán valahogy hirtelen abbahagyta. Aztán rá fél évre megint bekattant nála az őrület és ismét elkezdett járni. És akkor csatlakoztam be én is.

Észrevettem akkor már azt is, hogy mennyivel jobb a közérzetem, sokkal jobban alszom. Ezután pedig még az étkezésemen is változtattam, utána pedig végképp minden sokkal jobb lett. Nem azt mondom, hogy csak zöldséget és magokat eszem, ugyanúgy élvezem az életet, de nem eszek meg minden nap egy csokit vagy nem iszom meg egy cukrozott üdítőt.

Ezt az életmódot és az észrevételeimet a legjobb barátnőmmel is megosztottam, és elkezdett ő is változtatni azon, ahogyan élt. Bár ő is sokat dolgozik, de igyekszik ő is beleadni apait-anyait és időt szánni arra, hogy igenis sportoljon. Hiszen azzal magának tesz jót. Azóta nekem sem fáj semmim, és sokkal rutinosabban végzem a napi teendőimet is. Sőt, szellemileg is sokkal frissebb vagyok, ezért úgy gondolom, hogy megérte végre észhez térnem.