Ha a barátaink a napelemeinkről kérdeznek, akkor mindig a http://napelemrendszer.info/ oldalt ajánljuk nekik

Arról már korábban is írtam, hogy a férjemmel a környezettudatosság miatt döntöttünk amellett, hogy napelemes rendszer legyen a házunk tetején. Már a tervezgetés során is nagyon vártuk, hogy végre megvalósuljon a tervünk és élőben is végre megtapasztalhassuk azt, hogy milyen jó érzés napelemtulajdonosnak lenni. Amikor pedig beszerelték, az maga volt a csoda! Na jó, ha csoda nem is, de olyan boldogsággal ért fel, mintha karácsony lenne. Egyébként a rendszernek valamilyen szinten köze is volt a karácsonyhoz, hiszen Andrással megbeszéltük egymás között, hogy noha októberben szereltettük be a rendszert, ez lesz a karácsonyi ajándékunk is egymásnak. Nagy kiadás révén logikusnak tűnt, hogy ezek után nem veszünk egymásnak az ünnepre még egyéb dolgokat, hanem csak örülünk annak, hogy egy ilyen nagyszabású projektet sikerült tető alá, vagyis tetőre hozni.

Lassan fél éve lesz annak, hogy a napelemes rendszer tulajdonosai vagyunk és azóta is nagyon szeretjük, talán napról napra egyre jobban. Azt hiszem akkor tudunk majd igazán pontos képet festeni másoknak is a rendszerről, amikor már legalább egy éve használói leszünk, hiszen egyelőre azt még nem sikerült megtapasztalnunk, hogy a nyári, tűző napsütésben mennyivel másabb a használata, mint a téli, felhős, borongós napokon.

Amióta napelemek vannak a házunk tetején, akárhányszor átjönnek a barátaink, legalább tíz percet faggatóznak a rendszer előnyeiről és hátrányairól. Egy részünk úgy áll a dologhoz, hogy ez biztos egy hatalmas badarság és nem tudja elhinni, hogy az ilyesmi valóban működik a hétköznapokban, de alapvetően a nagy részünk fantasztikus dolognak tartja és irigykedve kérdezik, hogy miként lehet hozzájutni egy ilyen csodálatos, környezetbarát energiaforráshoz. Mind a kételkedőknek, mind az érdeklődőknek azt szoktuk ajánlani Andrással, hogy az interneten nyissák meg a weboldalt, ahol rengeteg hasznos és érdekes cikket találhatnak a témával kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy még ajánlatot is lehet kérni tőlük, így aztán az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy mekkora rendszer kell a házuk energiaellátásának biztosításához, no meg azt is, hogy az igényeiket kielégítő rendszer mennyibe kerülne számukra.

Azt mondjuk teljes mértékben meg tudom érteni, hogy a barátaink szívesebben tájékozódnának tőlünk a témával kapcsolatban, mint az internetről, hiszen a mi véleményünkben megbíznak és ahogy ők szoktak fogalmazni, egy barát közérthetőbben magyarázza el az ilyen, nehezebben megérthető témákat. Ez akár igaz is lehetne, sőt, sok olyan honlap van a neten, amik nagyon tudományosan állnak a napelemek témájához, amit az átlag ember nem feltétlen tud egyből értelmezni, de a http://napelemrendszer.info/ weboldal nem ilyen, ezért merjük mi is nyugodt szívvel ajánlani a barátainknak, hiszen mikor mi kerestünk információt, mi is ezt az oldalt találtuk a leghasznosabbnak.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a barátaink közül végül lesz-e olyan, akit annyira meggyőznek a napelemek, hogy ténylegesen bele is vágjon, ahogy mi is tettük. Én örülnék neki, ha az ismerőseink körében egyre népszerűbb lenne ez az energiaforrás, hiszen én tényleg nagyon jó dolognak tartom és hiszek abban, hogy bárkinél remekül tudna működni, aki bizalmat szavaz neki. Mondjuk ha jól tudom, akkor egyelőre még csak azok az emberek és családok tudnak napelemes rendszert telepíttetni, akik családi házban laknak, nem pedig lakásban, így aztán egyelőre még nem mindenki számára elérhető ez a remek energiaforrás, de szerintem nemsokára ez meg fog változni. Nem vagyok a téma nagy szakértője, de én így tudom. Mindenesetre annak nagyon örülök, hogy András és én családi házban lakunk, így aztán nekünk volt lehetőségünk erre. Remélem, hogy a jövőben azok számára is elérhetőbb lesz ez a remek energiaforrás, akik lakásban laknak.

Mindenesetre a férjem és én azért majd arra fogjuk biztatni a barátainkat, hogy ők is kérjenek ajánlatot és ha megtehetik, akkor vásároljanak napelemes rendszert magunknak, mert rengeteg előnye van! Mi már csak tudjuk, hiszen megtapasztaltuk.