Ha olcsó sporteszközöket keresel, nézz szét az apróhirdetések között!

Tudom, hogy van, aki a pénzre hivatkozik, amikor kibúvót keres a rendszeres edzés alól. Ha azt mondom, hogy egy kis testmozgás nem kerül semmibe, akkor egyből jönnek azzal, hogy „de igen, mert akkor már kell egy jobb edzőcipő/futócipő, meg súlyzók, adott esetben egy szőnyeg, vagy húzódzkodó rúd…” És lássuk be, bár ezek valós problémák, mégiscsak gyenge kifogások a valóságban. Főleg akkor, ha csak annyit kell bepötyögni az internetbe hogy: aprohirdetes és máris találhatunk rengeteg ajánlatot, amit a mi pénztárcánkra szabtak.

A valódi ok tehát még mindig a lustaság, most pedig üljünk le egy percre, és rendezzük le egyszer és mindenkorra ezt a pénz alapú kifogást, hogy utána foglalkozhassunk a valódi kérdéssel is!

Használtat vagy eredetit?

Természetesen a fent említett kifogáskeresőnek az apróhirdetésekre is van egy válasza, nevezetesen, hogy oké, az internetes hirdetések között tényleg találunk jókat, de használt eszközzel ugyan mit lehet kezdeni?

Első válasz: nagyon is sokat! Attól, hogy valamit kibontottak a csomagolásából, még nem biztos, hogy teljesen el is gyötörték. Mindenki ismeri azt az esetet, amikor karácsonyra kapunk valami sporteszközt, amit január első hetében (az újévi fogadalom miatt) még ki is próbálunk párszor, de aztán letesszük, és ott is hagyjuk jó időre. Sokan nem bírják ezeknek a tárgyaknak a vádló tekintetét, és úgy döntenek, eladják a neten, hogy valami hasznuk is származzon belőlük. Ezeket te is bátran használhatod, hidd el, nem lesz akkora minőségbeli különbség köztük, és a közvetlenül a boltban vásároltak között.

Második válasz: ha felmész egy aprohirdeteses oldalra, akkor látni fogod, hogy gyakran még a csomagolásból sem vették kis az eszközöket, csak feltették a netre. Egy rosszul kiválasztott ajándék gyakran jut erre a sorsra, és neked is ajándék lehet, hogy a bolti ár töredékéért juthatsz hozzá, ha innen rendeled meg őket.

Miket érdemes innen választani?

Ha még sosem nézelődtél sporteszközök után apróhirdetések között, akkor lehet, hogy te is épp annyira meg fogsz lepődni, mint én. Eleinte azt hittem, hogy csak kisebb biciklis kiegészítők, meg kulacsok, esetleg sisakok lesznek majd itt, de aztán láttam, hogy ennél sokkal komolyabb a helyzet!

Láttam itt olyan kondi gépeket, amik máshol komoly százezrekbe kerülnek, és a képek alapján tökéletes állapotban voltak, és olyan profi biciklis ruhákat, amiket versenyzőkön is szoktam látni. Választék tehát van bőven, persze attól függően, hogy mit keresel. Egyszerűbb otthoni edzésekhez viszont szerintem mindent meg lehet találni az interneten, úgyhogy lehet érdemes itt körbenézni még azelőtt, hogy valamelyik márkás, de olykor rettenetesen drága sportboltba bemennénk.

Amit pedig a legjobban szeretek az ilyen oldalakban, hogy általában lehet alkudni is az árakból. Nem vagyok az a klasszikus piaci kofa, de nagyon tudom élvezni azt a „játékot”, ahogy egy-egy eladóval megbeszéljük a végleges árat. Van, aki a falra mászik ettől, én kifejezetten érdekesnek találom, ráadásul még sokkal jobban is ragaszkodom azokhoz az eszközeimhez, amiket az eredetinél messze alacsonyabb áron szereztem meg. Ezt pedig csak ilyen környezetben lehet megcsinálni, hiszen a plázában nem állhatok le vitázni az eladóval, hogy én 5000-ért akarom azt a 15.000-es cipőt!

Ha tehát téged eddig a sporttól az anyagi vonzatai tartottak vissza, akkor ne hagyd magad! Keresgélj a neten az apróhirdetések között, és ezzel a problémát le is tudhatod!