Lenovo kijelző csere a tréning után

Funkcionális tréning

Fél éve kezdtem el a funkcionális tréninget, és azóta rengeteg áldásos hatását tapasztalom: formásodok, jobb a közérzetem, és még a tréningen részt vevő társaimmal is remeg baráti társaságot sikerült kialakítanom. Persze minden kellemesben van valami rossz is, így most amellett, hogy szeretnék ide írni, és megosztani lelkesedésemet a funkcionális tréningről, egy kicsit praktikusabb tanácsot is adok: ne vigyétek magatokkal a telefonotokat az edzésre, ha nem akartok egy törött képernyővel távozni.

A kijelző balesete

A múlt heti funkcionális tréningre magammal vittem Lenovo telefonomat is, mivel régóta nem mértem meg az időeredményeimet – ez fontos lehet, hisz ha most tudom, mennyi ideig tudok egy-egy gyakorlatot folytatni, akkor később számszerűsíteni tudom a fejlődésemet is. Mint kiderült azonban, ezt pont most nem kellett volna: az egyik, fal mellett vérzett edzésnél ugyanis a telefon kicsúszott a zsebemből, és pontosan egy fém súlyzó élén landolt!

Persze meg lehet kérdezni, hogy miért tartottam a telefonom a zsebembe, ami tényleg probléma, és most csak annyit tudnék rá mondani, hogy „akkor még jó ötletnek tűnt”. De meg is lett a következménye, mert a súlyzónak nekicsapódva hatalmas törés keletkezett a képernyőjén, és rögtön tudtam, hogy innen már egy Lenovo kijelző cserére lesz szükség, ha valaha újra használni akarom.

A telefon ezután már arra se volt jó, hogy akár a sima órát le tudjam róla olvasni, nem hogy stoppert használjak. Persze, ez valamilyen szempontból jó, hisz sok olyan történetet hallok, hogy valaki azért nem viszi el a telefonját szervizbe, mert azt mondja, hogy „de még meg tudom rajta a fontosabb dolgokat csinálni”, aztán mivel nem nézette meg időben szakemberrel, még tovább romlik az állapota, és később már sokkal drágább lesz a javítása. Az én esetemben a halogatásnak még a lehetősége se volt meg.

A Lenovo szerviz

Gyorsan meg is néztem egy ismerősöm telefonján, hogy hol találom a legjobb árajánlatot Lenovo kijelző cserére, mivel úgy döntöttem, hogy már edzés után le akarom tudni az egész dolgot. Teljesen felesleges két-három napig telefon nélkül lennem, hogyha úgyis tudom, hogy ez lesz a vége.

Hamar találtam is egy boltot a közelbe, ami pontosan hasonló profillal rendelkezik, és szinte minden telefon javítását elvállalják. Mivel elég profi helynek nézett ki, úgy döntöttem odamegyek, és elméletileg akár meg is tudom várni, amíg elkészül a javítás, attól függően, hogy mennyire súlyos a hiba. Mivel elég népszerű készülékem van (már az alapján történt a választás is, hogy megbízható, közkedvelt termékem legyen), ezért azt is kételkedve fogadtam volna, ha nincs hozzá megfelelő cserealkatrész.

Az új kijelző

A Lenovo szerviz nyitva is volt, úgyhogy bementem, és megrendeltem a javítást, majd mialatt vártam a telefonom elkészültét, ki is fizettem, és elbeszélgettem a boltban várakozó emberekkel.

Nagyon különös, hogy sokan olyanok is voltak köztük, akik már sokadszorra törik el a képernyőjüket! Nem tudom, hogy hogyan nem lehet az ilyenre figyelni, de úgy néz ki, egyeseknek nehezükre esik. Ami legalább jó volt, az az, hogy így ők el tudták mondani, hogy tényleg egy jó és minőségi szervizt választottam, ahol megbízhatóan javítanak: a legtöbb hely ugyanis csak utángyártott alkatrészekkel rendelkezik, itt viszont, mivel szinte mindenhez van gyári, nem kell attól félni, hogy az új telefonomnak rövidebb lesz az élettartama, mint korábban.

Mindezek ellenére én azért persze nem akarom újra kipróbálni ezt – mióta visszakaptam a telefonomat, ami ugyanolyan lett, mint újkorában volt, még jobban vigyázok rá. És ha bárki úgy dönt, hogy funkcionális tréningre szeretne járni, akkor annak ugyanazt tudom javasolni, mint amit én is teszek – extra tok és képernyővédő fólia, és amint az edzőterembe belépek, kiveszem a zsebemből a telefont, és biztonságos helyre rakom. Időmérésre onnan is lehet használni, és legalább nem kell újra Lenovo kijelző cserére mennem.