Miért is kell testedzéshez egy strapabíró polcrendszer

A testedzés mindig is nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Már egészen kiskorom óta űzöm a különféle sportokat, három nagy sportszerelem volt az életemben, melyeket hosszú ideig, versenyszerűen csináltam. Mégpedig a kézilabda, az úszás és az evezés.

Miután az egyetemen megkezdtem tanulmányaim és mellette dolgozni, sajnos az történt, amitől tartottam. Mivel minden nap fáradt voltam vagy egyszerűen csak mást kellett csinálnom, ezért alig maradt időm a sportolásra.

Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen testedzési formák vannak, melyek természetesek, egymagamban és csoportban is végezhetőek. Ekkor találtam rá egy funkcionális trainig blogra, ahol nemcsak hasznos tippeket olvashattam a gyakorlatokról, hanem egész életmód tervvel is foglalkoztak. Így a táplálkozáson át a különféle funkcionális training gyakorlatokon át mindenről információt kaphattam.

A blogon nemcsak tanácsokat, de konkrét sportolási lehetőségeket is meghirdettek. Így élve a lehetőséggel, el is mentem a lakóhelyemhez legközelebbi helyszínre, ahol ezzel foglalkoznak.

Amint beléptem, egy monumentális, jól megtervezett termet láttam magam előtt, mivel belsőépítésznek tanulok, ezek a dolgok egyből feltűnnek. Főként egy acél-szerű polcrendszer ragadta meg a figyelmemet, ami a terem szélén a fal mentén húzódott ,,L” alakban. Az edzőtől rögtön rá is kérdeztem, hogy honnan van. Kiderült, hogy egy RackingLog polcrendszer, azon belül is egy rozsdamentes fémpolcrendszer.

Az edző elmagyarázta nekem, hogy azért döntöttek emellett a polcrendszer mellett, mert hihetetlenül erős szerkezete van, ezért még a legnehezebb edző kiegészítő kellékeket is fel tudják rá helyezni. Ilyen például a súlyzó vagy a különféle fémsínek, melyekhez a köteleket rögzíteni tudják.

A másik előnye, hogy rozsdamentes acélból készül, tehát nemcsak strapabíró, de tartós is. Nem kell tartani attól, hogy pár hónapon belül erodálódásnak indul. Épp emiatt a tisztítása is nagyon könnyű, melynek köszönhetően higiénikus és steril, nem penészedik és a kellékek használatától nem alakul ki az edzeni vágyó vendégnek allergiája.

Amint hazaértem, részletesebben is rákerestem az oldalon a RackingLog polcrendszerekre, így, hamár ott jártam, a többi terméküket is megnéztem. A raklapos állványrendszerektől kezdve a gördíthető polcrendszeren át a gördíthető és önhordó polcrendszerekig mindent megtaláltam az oldalon. A személyes kedvencem a már említett rozsdamentes fémpolcrendszer volt, a másik, pedig a Salgó szekrény. Mindkettő jól mutatna a lakásunkban és a garázsban is. Évek óta keresgéltünk már a családommal a megfelelő tárolót, de nem találtuk.

Fát semmiképp nem akartunk a pincébe tenni, hiszen az könnyen átnedvesedhet, felhólyagosodik, ráadásul nem is olyan stabil. A rozsdamentes RackingLog polcrendszer viszont iszonyú erős, ráadásul az elhelyezését is beállíthatjuk. Így azt hiszem ez lesz a befutó.

Ami pedig a lakóteret illeti, édesapám beleegyezésével a salgó polcrendszert választottuk a könyvtárszobába. Hiába, nagyon fontos, hogy átláthatóan és logikusan el tudjunk mindent rendezni, ez a polcrendszer pedig kiválóan lehetőséget ad arra, hogy önerőből, létra nélkül mindent szépen el tudjunk rajta helyezni. Édesapám még nálam is praktikusabb típus, így, amikor megemlítettem neki, hogy a Salgó csavarmentes, horganyzott acélból készül, rögtön lecsapott rá.

Amikor felvettük a kapcsolatot az RackingLog szakembereivel nagyon segítőkészek voltak. Segítettek megtervezni – kiválasztani méret és praktikusság szempontjából a legideálisabb méretet. Mindent elmagyaráztak nekünk a polcrendszerrel kapcsolatban, majd előtervet készítettek és elküldték megtekintésre.

A tervezési fázis után a kiszállítás is kellemes meglepetésként ért minket, hiszen a profi szakemberek gyorsan és zökkenőmentesen szerelték be a Salgó és a rozsdamentes fémpolcrendszert.

Azóta nincsen gondunk a tárolással, legyen szó nehezebb tárgyakról, főleg, hogy azóta otthon is csinálom a funkcionális training gyakorlatokat. Sőt, ha esetleg erősítésre vágyom, akkor a súlyzóimat és a többi holmimat is egyszerűen csak felteszem a polcra.

Be kell, hogy valljam, az ismerőseink is érdeklődtek már a polcok iránt, miután meglátták a házunkban, sőt, apu egyik nagykereskedésben dolgozó barátja az üzemükbe is tervez rendelni egy gördíthető polcrendszert és egy karos állványrendszert.

A funkcionális training blogon pedig megírtam, majd személyesen is megköszöntem az edzőmnek a segítséget és a jó tanácsot. Ki gondolta volna, hogy ilyen jól végződik a dolog és két legyet ütök egy csapásra!