Napelemes rendszer? Megéri!

Mióta edzésre járok, sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy tudatosan éljek. Változtattam azon, hogy minden héten legalább háromszor eljárjak sportolni a megszokott tévézés, otthongubbasztós lustálkodás helyett. Fontosnak tartom a pihenést is, de talán fontosabb a test konzerválása a későbbi időkre, így úgy döntöttem, eltolom kicsit a hangsúlyt a mozgás irányába. Többen járunk el edzésre, két barátnőm és én, így mulatság is van bőven, egyes mozdulatokon eléggé nevetünk, főleg, ha valakinek nem sikerül valami egyből – a nevetés feloldja a megfelelési kényszert, így nem törünk le, ha valamin dolgozni kell a siker érdekében. Nagyon jól éreztük magunkat ezeken a csodás edzéseken, így igazán nőtt az önbizalmunk és halálosan remek fejlődésen ment keresztül a testünk állóképessége. Imádtam az érzést, hogy egyre izmosabb vagyok, nagyon tetszett, hogy minden egyes alkalommal könnyebben teljesítettem a feladatokat. A férjem is megdicsért, hogy egyre szebb a testem. Tudatosabban étkeztem, ügyeltem arra, hogy egészséges és tápanyagban teljes ételeket juttassak be a szervezetembe. Ezen felül igyekszem időben feküdni, és minden egyes alkalommal beállítom a telefonomon azt a programot, amely nézi, hogy milyen mélyen alszom az éjszaka különböző időszakaiban. Így könnyebb eldöntenem, melyik időpontban a legideálisabb a lefekvés. Mindemellett igyekszem pozitívan gondolkodni a világ apró rezzenéseiről, hogy bevonzzam a kedves dolgokat, és elűzzem a szörnyűségeket.

napelemes rendszerNagyon aranyos volt a férjem, amikor megkérdezte, hogy az életvitelem miért nem terjesztjük ki úgy az egész életünkre. Azt mondta, akkor vegyünk napelemes rendszert a háztetőre. Mindenképpen szerettem volna, hiszen jó ötlet volt, ritkán voltak Andrásnak ennyire jó tervei, szerettem volna, hogy hasonló ötleteket termeljen minden nap, minden reggelen, minden éjszaka. Eléggé fellelkesültem, boldog voltam, hogy napelemes rendszert fogunk telepíteni a házunk tetejére, milyen menő lesz, mennyire király lesz majd, ha a napelemeket használjuk majd, és nem olyan szerkezeteket, fosszilis anyagokat, amelyek szennyezik a környezetet. Utána is olvastam a megújulóknak, hogy mennyivel sokkal jobb a használatuk, hogy mennyit fogunk segíteni a földkerekségünknek azzal, hogy napelemes rendszer lesz a házunkra telepítve.

A napelemesrendszerek.info oldalán számos hasznos információt tudtam meg, hogy működik maga a rendszer, illetve olyan hasznos funkciója is volt az oldalnak, hogy ajánlatot lehetett kérni. Ezt megejtettük Andrással, és eléggé meglepődtünk a válaszon. Azt gondoltuk, a napelemes rendszer drága mulatság lesz, de kiderült, hogy manapság egészen mások az árviszonyok – a napelemes rendszer a technológiai újítás mértékéhez képest szinte olcsó, egészen megdöbbentő az ára, mármint pozitív értelemben. Meg is rendeltük rögtön, pont volt annyi félretett pénzünk, hogy megvegyük az áhított napelemes rendszert.

Hamar meg is érkezett, mi meg boldogan, szinte könnyek között néztük végig, ahogy felszerelik a tetőre. Éreztük, hogy most megváltozik az életünk, megváltozik benne valami fontos, amivel eddig nem számoltunk, egészen más lesz a melegség neme az otthonunkban.
Aztán Andrással tervezgettünk mindenfélét, a gyerekeknek is, a leendő gyerekeknek a fiatalságát. Azon örvendeztünk, milyen szép lesz majd, ha környezettudatosságra neveljük őket, és ők értékelni fogják a napocska melegét, a nap sugarait – tudni fogják, hogy az otthonban azért van meleg télen, mert a nap sugározza felénk az univerzumból, az emberi lelemény által felfedezett napelemes rendszer pedig összegyűjti ezt a melegséget. De ez nem menne a természet nélkül.

Szóval örültünk, hogy mindezt meg tudjuk majd adni a kölkeinknek, hála a napelemesrendszerek.info oldalának, amely megtanított minket a környezet tiszteletére, hogy hogyan becsüljük meg a nap energiáját, a föld áradó jóságát, a természet lágy ölén. Mindenképpen szeretném ajánlani a barátaimnak is a napelemes rendszereket, mert kiváló választás lehet egy alternatív világ létrejöttéhez!