Őszinte vallomás a funkcionális tréningről

Az egyik kolléganőm az utóbbi időben feltűnően nagy önbizalommal libben be az irodába, mintha kicserélték volna. Azt nem mondom, hogy jót tett neki a változás, mindenesetre árad belőle valami hatalmas erő, amivel megmozgatja a férfi fejeket. Egyik nap volt szerencsém vele ebédelni, amikor is én a székely káposztám fölül megkérdeztem, hogy mitől lett ennyire ragyogó a hangulata, mert már mindenki erről beszél. Az értésemre adta, hogy elkezdett járni funkcionális tréning edzésekre, és lehet, hogy nekem is jót tenne, ahogy így elnéz rajtam.  Nem is értettem, hogy mire céloz ezzel, mert szerintem igenis jó alakom van, egyáltalán nem vagyok túlsúlyos, meg amúgy is, csak a kutyák játszanak csontokkal. Egyetlen egy dolgot talált rajtam jónak, mégpedig az új ruhámat, a dzsekimet pedig még nem is látta! Az én kisugárzásom is megváltozott ám, csak elnyomta a kolléganőm állandó vibrálása. Mint egy rossz vaku.

Haragudtam a kollégákra, hogy nem vették észre az új szettjeimet, pedig még egy stylist véleményét is kikértem, hogy változtassak a külsőmön. Ráadásul annyira modernizálódtam, hogy már nem is boltba járok ruhát vásárolni, hanem online rendelem egy webshopból. Vannak ugyanúgy ruhák a vékony lányokra, meg az olyan nagy szívűekre is maxi ruhák, mint én. Sokkal több időm van így vásárolni, mintha el kéne mennem az egyik plázába, ami ráadásul az én lakásomhoz egyáltalán nincs közel. Miután leadom a rendelést, mindig olyan jó érzéssel tölt el, hogy nem kellett végig vergődnöm a városon, az utazással eltöltött időt pedig fordíthatom valami hasznosabbra is.

Őszintén szólva, engem nem köt le a fitness, de szívesen nézem, ahogy mások izzadnak, ezért a kíváncsiságom rávett, hogy elmenjek egy ilyen edzésre. Eleinte jól szórakoztam, de tíz perc után le kellett ülnöm, hogy újraélesszem magam, amikor is mellém ült egy hasonló kaliberű lány, hogy szolidaritást vállaljon velem, meg, mert neki ehhez nincs is kedve, inkább igyunk valamit. A sporttal eltöltött rövid pályafutásom egy kávézóban ért véget, ahol csak a divatról, stílusokról, és számtalan ruháról beszélgettünk. Én elmeséltem neki, hogy mostanában mennyire rákaptam erre a webes vásárlásra, és, hogy mennyire szuper. Ő még csak mostanában nézegeti ezeket az oldalakat, de még nem igazán találta meg azt, ami úgy igazán megnyerte volna, ráadásul ő is molett, és sok helyen nem árulnak nagyobb méretű ruhákat.

maxi ruhákMegmutattam neki az abutik oldalát, ahol nem csak óriási a választék, hanem van külön molett kategória, amiben kedvére válogathat. Teljesen odáig volt a dzsekimért, amit a kolléganőm még nem látott, meg azért is, hogy milyen olcsón vettem, mégis olyan, mint egy megbízható minőségű darab. És igen, tényleg sokkal olcsóbbak, tehát még spórolok is, ami azért jó, mert nyárra egy tengerparti nyaralást terveztem az új nyári ruhácskáimmal. Megbeszéltük ezzel a lánnyal, hogy tartjuk a kapcsolatot, és beszámolunk egymásnak arról, hogy mik az új szerzeményeink. Én legutóbb egy puha kardigánt néztem ki, ami így a tavaszi időben mindig jól jön, plusz nagyon szeretem. Egyetlen bajom van, mégpedig az, hogy nem tudom melyik színt válasszam, ugyanis annyi van, és ráadásul több is tetszik. Lehet, hogy két különböző színűt kéne vennem? Végülis, árban így is sokkal jobban jövök ki.

Ami pedig a kolléganőmet illeti, több napos hezitálás után megkérdezte, hogy mégis hol veszem a ruháimat, mert neki nagyon tetszenek, és szeretne ő is benézni. Mondtam neki, hogy akár most azonnal is shoppingolhatunk, majd megnyitottam az oldalt, és elkönyveltem a jelenlegi előnyömet vele szemben.
Ő persze azóta is jár funkcionális tréningre, amit néha az orrom alá dörgöl, de legalább én is elmondhatom, hogy bizony kipróbáltam, csak nem jött be.